Ingrediencie:
300g tvrdého syru (Eidam)
120g masla
250 mäkkého syru (môže byť tavený alebo lučina)
3 vajcia na tvrdo uvarené
1 väčšia kápia
petržlenová vňať
hrsť nasekanej pažitky
1 lyžička dijónskej horčice
soľ, korenie
Postup:
- Do väčšieho hrnca dajte variť vodu. Keď voda vrie vložte do nej dobre uzavretý syr v igelitovom vrecúšku. Varte vo vode 30min.
- Medzitým si pripravte plnku. Vymiešajte syry a maslo. Potom pridajte nakrájanú zeleninu, vajíčka a bylinky. Podľa potreby dochuťte.
- Pripravte si podložku, na ktorej budete syr vaľkať. Uvarený syr vyberte z vody, roztrhnite vrecúško a vyklopte na podložku s fóliou. Začnite hneď vaľkať namočeným valčekom. Na vyváľaný plát naneste rovnomerne plnku. Zatočte, zabaľte do fólie a uložte na chladné miesto, kde stuhne. Ideálne je keď roláda cez noc postojí v chladničke. Potom ju už len nakrájajte a dozdobte.
Recept pripravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma“, viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz