Dobrých receptov nikdy nie je dosť. Tu je jeden z nich – Famózne bryndzové rizoto s paprikou.
Na Bryndzové rizoto budeme potrebovať:
250 g ryža arborio
panenský olivový olej
kápia (čerstvá paprika červená)
2 strúčiky cesnak
500ml vývar
300ml suché biele víno
75g maslo LIPTOV
bryndza LIPTOV
petržlenová vňať
soľ, čierne korenie
Postup
Na olivovom oleji niekoľko sekúnd orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak tak, aby nezačal hnednúť. Pridáme ryžu a 30 sekúnd miešame. Začneme po troškách za stáleho miešania prilievať biele víno. Vždy, keď sa časť vína vyparí a vpije do ryže, prilejeme ďalšie. Potom tak isto prilievame vývar za stáleho miešania, až kým ryža bude uvarená na skus (al dente). Pridáme maslo a bryndzu a premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku a nahrubo posekanú petržlenovú vňať.