Recept: Zeleninový batôžtek

Zeleninový batôžtek
Adriana Polakovičová

Obľúbený recept, ktorého obmeny sa dajú servírovať ako príloha k mäsovým jedlám, alebo ako vegetariánske hlavné jedlo.

Takto sa dajú zapekať všakovaké miniporcie jedla, ktoré v správnej kombinácii vytvoria chutnú večeru.

Na cca 6 ks potrebujeme:

1 lístkové cesto, zvyšok zemiakového pyré, 1 cibuľa, 150 g šampiňónov, 400 g baby špenátu, feta syr, 1 vajce, soľ a korenie

Postup:

Vyvaľkané lístkové cesto rozrežeme na štvorce (z už rozvaľkaného polotovaru ich vyjde 6 ks).

Každý štvorec potrieme v strede na pikantno dochuteným zemiakovým pyré (zvyčajne niečo od obeda zostane).

Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme šampiňóny, pomerne prudko restujeme dozlata, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme krátko špenát na zavädnutie.

Rozdelíme na pyré, posypeme na cca 1 cm veľkým kockami fety.

Potom narežeme cesto v diagonále vždy do štvrtiny, preložíme ako na obrázku, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme cca 15-20 minút, kým batôžky nie sú upečené dozlata.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom