Oslávte svetový deň pizze ako inak než touto skvelou pochúťkou. Máme pre vás recept na zdravší variant – špaldovú pizzu.
Potrebujeme: (recept na 2ks)
Cesto:
250g hladkej špaldovej múky
140ml vody
35ml olivového oleja
11g sušeného droždia
1 ČL soli
1 PL sušeného oregana
Omáčka:
pasírované paradajky (kocky)
1 strúčik cesnaku
štipka oregana
štipka čierneho korenia
Obloha:
mozzarella
bazalkové pesto
čerstvá bazalka
Postup:
Do misky dáme vodu a droždie a pripravíme si kvások. Po pár minútkach pridáme zvyšné ingrediencie na cesto (múku, olivový olej, soľ, oregano), dôkladne premiešame a necháme kysnúť cca 40 minút. Po vykysnutí si cesto vyberieme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti a vytvarujeme kruh. Paradajkový základ je jednoduchý. Pasírované paradajky dáme do menšieho hrnca a na miernom ohni z nich necháme odpariť vodu. Keď budú zredukované pridáme oregano, soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Premiešame a omáčka je hotová, necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme na pripravené cesto a poukladáme hrubé kúsky mozzarelly. Dáme piecť na čo najvyššiu teplotu, my rúru necháme poriadne dlho predhriať, nech je rúra maximálne horúca. Pečieme cca 10 minút. Hotovú pizzu prelejeme pestom a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Recept pripravili Patris a Stanley z blogu „We lift together“. Viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz