Recept: Francúzske toasty

Francúzsky toast
Shutterstock

Pripravte si sladučké chutné raňajky.

Pripravte si tieto suroviny:

6 veľkých vajec, 1 a 1/2 šálky sladkej smotany alebo mlieka, + vanilkový cukor, 1/2 čl škorice, štipku muškátového orieška, štipku soli, 6 krajcov chleba (deň starý), 4 PL masla, 4 PL oleja, javorový sirup na poliatie.

Postup prípravy:

1. Vyšľaháme vajcia, smotanu, škoricu, vanilkový cukor, muškátový oriešok a soľ v miske.

2. Vylejeme vajíčkovú hmotu do nádoby, na ktorú sa vojde 6 krajcov chleba. Chlieb vložíme do tejto misky na 10 minút a necháme nasať. Potom chlieb otočíme a necháme ďalších desať minút nasiaknuť aj druhú stranu chleba,

3. Na panvici rozohrejeme 2 PL masla a 2 PL oleja, opražíme obe strany chleba (prvé tri kusy) 2-3 minúty do zlata. Utrieme panvicu obrúskom a zopakujeme celý postup so zvyškom chleba. Toasty môžeme udržiavať teplé v rúre, kým pokrm servírujeme. Podávame poliate javorovým sirupom.

Dobrú chuť!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom