Upečte vašim ratolestiam vynikajúcu sladkosť na nedeľné popoludnie.
Tento koláč môžete upiecť ako tortu, alebo na plechu ako zákusok, prípadne ako roládu.
Pripravíme si tieto suroviny:
Na korpus:
3 vajcia, 100 g práškovéhu cukru, 100 g bezlepkovej múky Schär Mix C (alebo hladkej múky), 15 g kakaa, 3 PL oleja, štipku soli
Na krém:
400 ml smotany na šľahanie, 200 g bielej kvalitnej čokolády, 250 g čerstvého syra Philadelphia, 250 g jemného tvarohu
Na ozdobu:
horkú čokoládu
Postup:
1. Nad parou zohrejeme sladkú smotanu. Nalámeme do nej bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Dáme vychladiť do chladničky.
2. Spodok formy na pečenie si vyložíme papierom na pečenie, okraje natrieme olejom.
3. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky šľaháme mixérom s lyžicou práškového cukru a štipkou soli, postupne prisypeme zvyšok cukru a prišľaháme ho do snehu. Postupne prišľaháme do snehu po jednom žĺtky a olej.
4. Rukou opatrne primiešame k snehu preosiate kakao a múku, miešame kým sa suroviny nespoja.
5. Cesto vylejeme do formy a uhladíme. Pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia asi 15 -20 minút, podľa skúseností s vašou rúrou na pečenie. Špajľou skúsime cesto, či je prepečené. Upečený korpus dáme vychladiť.
6. Do vychladenej smotany s čokoládou pridáme čerstvý syr a tvaroh.
7. Šľaháme do tuha.
8. Krém vylejeme na korpus.
9. Krém uhladíme a dáme chladiť na minimálne 12 hodín, aby poriadne stuhol.
10. Tortu podávame posypanú čokoládovými stružlinkami. Dobrú chuť!