Výborná voľba pre všetkých gurmánov aj pri bezlepkovej diéte! Bezlepková bábovka v sebe spája jemnú chuť s ľahkosťou prípravy. Stačí trocha odvahy a kuchárskej zručnosti, a už si môžete vychutnávať túto lahodnú dobrotu, ktorá nesklame ani tých najnáročnejších.
Nikdy nebol lepší čas preskúmať svet bezlepkového varenia! Ak ste sa doteraz obávali, že bez lepku znamená bez chuti, tak dnes vám predstavíme neodolateľnú bezlepkovú bábovku, ktorá vás presvedčí o opaku. Nielenže je bezlepková, ale aj nesmierne lahodná a dokonale upečená.
Suroviny na prípravu:
- 4 vajcia,
- 200 g práškového cukru,
- 100 ml vody,
- 100 ml oleja,
- 230 g bezlepkovej múky Schär Mix C,
- 1/2 prášku do pečiva,
- 2 PL bezlepkového kakaa.
Postup:
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s lyžičkou práškového cukru do peny. Do žĺtkov pridáme práškový cukor a šľaháme do penista, kým hmota nie je tuhá. Potom pridáme olej a prešľaháme. Nasleduje voda, ktorú opatrne prišľaháme, pridáme 1/2 prášku do pečiva a múku. Všetko spolu prešľaháme, kým nezískame hmotu bez hrudiek.
Do hmoty opatrne vareškou primiešame jednu lyžicu bielkového snehu. Potom opatrne primiešame aj zvyšok, dávame pozor, aby sa sneh nepolámal. 3/4 hmoty vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme si na predtým potreli maslom a vysypali múkou. Do zbytku hmoty primiešame opatrne metličkou kakao. Vylejeme do bábovkovej formy a dáme piecť do rúry pri teplote 170 stupňov Celzia.
Bezlepkové cesto treba piecť pomaly, ak sa vám zdá, že cesto príliš rýchlo hnedne, stiahnite teplotu na 160 stupňov Celzia. Pred vytiahnutím z rúry skontrolujte, či je prepečené aj vnútro bábovky. Ak nie, stiahnite teplotu na cca 150 stupňov Celzia a povrch bábovky zakryte papierom na pečenie. Bude potrebovať ešte možno 5-10 minút, skúste špajdlou, či je vnútro prepečené. Vďaka tomu sa vnútro krásne vypečie a máte záruku, že bábovka nebude vo vnútri nedopečená. Po vytiahnutí z rúry bábovku vyklopte na tanier a posypte práškovým cukrom.
Dobrú chuť!