Máme pre vás ďalší rebarborový recept. Oplatí sa vyskúšať tento rebarborový crumble s jahodami a ovsenými vločkami
Budeme potrebovať:
- 150 g jemných ovsených vločiek
- 150 g zmäknutá Hera Maslová príchuť
- 150 g trstinového cukru
- 3 stonky rebarbory
- 4 veľké jahody
Postup:
Jahody a olúpanú rebarboru nakrájajte na kúsky. Pripravte si malé zapekacie misky alebo jednu veľkú misu. Výhodou malých misiek je, že každý dostane svoju vlastnú a jedlo tak vyzerá krajšie a lákavejšie, ako keď ho krájate a podávate z jednej zapekacej misy.
Ovocie naskladajte do malých zapekacích mištičiek, vždycky mix rebarbory a jahôd.
Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť, ovsené vločky a cukor premiešajte dohromady. Takto vám vznikne mrvenička. Ak sa vám zdá príliš mäkká, môžete do nej pridať trochu vločiek alebo chuť ozvláštniť troškou namletých mandlí alebo lieskových orechov.
Mrveničku navrstvite na ovocie a poriadne pritlačte.
Potom vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte asi 15 až 20 minút, kým chytí mrvenička zlatý nádych. Ovocie pod pokrievkou pekne zmäkne a dôjde k dokonalému spojeniu chutí.
Ihneď podávajte. Navyše, výborne chutí doplnená kopčekom vanilkovej zmrzliny.