Omrzeli vás už tradičné raňajky a hľadáte niečo nové? Milujete vôňu a chuť pečiva, ale pre udržanie štíhlej línie si ho odopierate? Vyskúšajte novinky na trhu, tmavý proteínový chlieb.
Kým bežné pečivo je plné sacharidov, ktoré dvíhajú ručičku na vašej váhe, proteínové pečivo ich obsahuje minimum, je bohaté na bielkoviny a vlákninu, vďaka čomu je nielen chutnou, ale hlavne zdravšou verziou raňajok a s vašimi tukmi poriadne zatočí. Úpravou stravy a zacielením sa na proteíny sa v tele zmení metabolizmu, čo spôsobí, že vaše telo začne likvidovať vlastný, uložený tuk a to je predsa snom každého. Neváhajte a proteínový chlebík určite ochutnajte napríklad aj s ľahkou avokádovou nátierkou, bylinkovým masielkom alebo jarným tvarohom. S týmito mňamkami vám nadbytočné kilá rozhodne nehrozia!
Nátierka Jarný tvaroh podľa výživovej poradkyne, Martiny Dvořákovej
Potrebujete: 1 tvaroh – Martina používa tučnú verziu, 1 čerstvý syr, 1 zväzok reďkoviek, pažítku, soľ a čierne korenie.
Ako na to: Reďkovky nakrájame na kúsky a zmiešame s tvarohom a syrom. Osolíme a okoreníme. Pažítku nasekáme najemno. Časť vmiešame priamo do nátierky a zvyšnú časť posypeme navrch.