Máme pre vás recept na šumivý, ovocný a lahodný kokteil. Oplatí sa vyskúšať.
Bowle je ideálnym osviežením počas letných dní, ale aj farebne zladený „spoločník“ počas odviazanej párty. Názov získal po nádobe, v ktorej sa podľa tradícií podnes pripravuje. Ide o veľkú misu (anglicky: bowl), čo je samozrejme zámer, aby sa do nej zmestilo dostatočné množstvo ingrediencií. Tu je jeden z receptov.
Caipirinha bowle s melónom
Budeme potrebovať:
100 g hnedého cukru, 1 melón Cantaloup, 4 limetky, 100 ml cukrovo-trstinového destilátu Cachaca, 1 fľašu chladeného sektu (750 ml), 1 fľašu chladeného bieleho vína (750 ml)
Postup:
Melón prepolíme, odstránime z neho jadierka a dužinu nakrájame na kocky. Umyté limetky rozštvrtíme. Do veľkej misy dáme pripravený melón s limetkami, posypeme cukrom, zalejeme destilátom Cachaca a vložíme na cca 1 hodinu do chladničky. Potom základ zmiešame s vychladeným sektom, bielym vínom, ľadom a podávame. Na osvieženie! 🙂