Prečo sme chorí? Zaujímavá otázka, ktorú si určite položil takmer každý z vás.
Americký biochemik Dr. Robert Young na základe výskumu prišiel k zaujímavému záveru.
Po 25 rokoch výskumu ľudského tela prišiel na prekvapujúce zistenie. Tvrdí, že neexistuje viacero chorôb, ale len jedna choroba – prekyslenosť organizmu. Ako ďalej vysvetlil, život človeka je závislý na rovnováhe medzi kyselinami a zásadami v organizme, pričom na meranie kyslosti tekutín sa používa stupnica pH v intervaloch 0-14. Ak má človek viac ako 7.00, má zásadité hodnoty, ak menej, tak kyslé.
Môže za to jedlo
A čo spôsobuje kyslosť a zásaditosť organizmu? Potrava. Po skonzumovaní potravín a následnom trávení zostáva v organizme odpad, ktorý je kyslý alebo zásaditý. Záleží to od minerálnych látok, ktoré sa v danom jedle nachádzajú.
Tieto potraviny sú kyslé a zásadité
• Kyslé potraviny: produkty živočíšnej výroby (mäso, vajcia, mliečne výrobky atď.), spracované jedlá, výrobky s obsahom droždia, obilniny, pšeničné výrobky, kvasené potraviny, umelé sladidlá, cukor (aj fruktóza v ovocí), takisto alkohol, káva, čierny čaj, čokoláda, sýtené minerálky.
• Zásadité (alkalické) potraviny: zelenina, avokádo, paradajky, kyslé citrusové plody (síce majú kyslú chuť, ale po rozklade zanechávajú zásaditý odpad), klíčky obilnín, strukovín, orechov a semien.
Negatíva, ktoré spôsobuje v našom tele cukor
Pozor na negatívne myšlienky
Budete sa čudovať, ale stres či hnev tiež fyzicky vplývajú na organizmus. Negatívne myšlienky vyvolávajú produkciu kyseliny chlorovodíkovej, čo je vysvetlením, prečo ľudia, ktorí sú nervózni, trpia žalúdočnými problémami.
Takto vznikajú zdravotné problémy
Pre eliminovanie kyselín by malo naše telo obsahovať dostatočné množstvo minerálnych látok. Ak ich nemá, musí si ich zabezpečiť z iných zdrojov, ako sú kosti, nechty, cievy atď. Tak vznikajú zdravotné problémy, ako osteoporóza či vysoká hladina cholesterolu.
Konzumácia množstva kyslej potravy spôsobí, že si telo vytvára hrubú vrstvu, čím sa upchajú cievy a telo je vystavené riziku infarktu.
Za rakovinu si môžeme sami
Ak klesne pH hodnota krvi na 7.3 – 7.2, znamená to, že telo nemá odkiaľ čerpať alkalizujúce minerálne látky na odkyslenie organizmu. Vírusy a baktérie nedokážu žiť v alkalickom prostredí, pre svoju existenciu potrebujú kyslé prostredie, čo vysvetľuje, že si rakovinu môžeme aj sami vyvolať.
Choroby a symptómy z prekyslenia organizmu
Počiatočné symptómy: akné, nervozita, bolesti vo svaloch a kĺboch, studené ruky a chodidlá, závraty, málo energie, alergie z jedla, menštruačné bolesti, nízka sexuálna energia, pálenie záhy, hnačka, zápcha, horúci alebo silne zapáchajúci moč, mierne bolesti hlavy, biely jazyk, hlieny a upchatý nos.
Prekvapivé odhalenie: Zápach potu prezradí každú chorobu!
Stredne pokročilé symptómy: opary (herpes), depresie, strata koncentrácie, migrény, nespavosť, astma, bronchitída, senná nádcha, bolesti uší, vírusové infekcie (chrípka, nádcha), bakteriálne infekcie (stafylokok, streptokok), plesňové infekcie, impotencia, zápal močového mechúra, gastritída, intenzívne vypadávanie vlasov, či psoriáza
Pokročilé symptómy: schizofrénia, poruchy učenia, skleróza multiplex, reuma, leukémia, tuberkulóza, rakovina.
Ako Dr. Robert Young zistil, pokiaľ telo odkyslíte, zdravotné problémy zmiznú. Môžete sa zbaviť chorôb ako AIDS, reumy, alergie, migrény, akné, straty vlasov, chrípky, nádchy a iných.
Ak máte bolesti, ste prekyslení
V skutočnosti vlastne človek nebýva chorý, len má niekedy určité prejavy, ktoré sú spôsobené prekyslením organizmu. Ide len o ochrannú reakciu tela brániť sa pred účinkom kyselín.
Ak chcete zistiť, akú pH hodnotu má vaša krv, moč, port, sliny či slzy, môžete si ich ľahko zmerať pomocou pH indikátorových prúžkov. Mali by mať hodnotu pH nad 7.2, čo znamená, že je vaše telo zásadité. Ak nie, môžete mať prekyslený organizmus.