Predpokladá sa, že všetky druhy ovocia a zeleniny by sa mali jesť iba čerstvé. Po tepelnom spracovaní obsahujú len stotinu vitamínov a minerálov, čo znamená, že už nie sú prospešné tak, ako predtým …
Nakladané uhorky však dokážu túto teóriu vyvrátiť. V nasledujúcom článku sa dozviete dôvod, prečo by ste ich mali konzumovať bez pochybností a ako ovplyvňujú Vaše zdravie.
Aktivujú tráviaci systém
Kyslé uhorky sú bohaté na vlákninu. Prispievajú k revitalizácii tráviacej sústave a lepšieho prechádzajú tráviacim traktom. Okrem toho, podporujú rýchlejšie chudnutie. Ste prekvapené? Ja tiež!
Predchádzajú rakovine
Akákoľvek zeleninová zmes, vrátane kyslých uhoriek je skvelým zdrojom pre alkalizáciu tela. Kým si vychutnávate tento chrumkavý produkt, on tlmí rast nebezpečných buniek a má protirakovinové účinky.
Riadi vznik črevných mikróbov
Pri procese fermentácie sa vytvára kyselina mliečna. Takto do nášho tela prináša prospešné baktérie znižujúce hladinu tuku v krvi. Výsledkom je výrazne zníženie krvného tlaku.
Odstraňujte toxíny
Kyslé uhorky Vám pomôžu sa zbaviť zlého cholesterolu a podporujú rýchle trávenie proteínov.
Obohatené o vitamíny
Hoci poznáme, že vitamín C obsahujú najme oranžové a žlté produkty, v kyslých uhorkách o ne tiež nie je núdza. Ak sú Vaše svaly napäté alebo ste príliš unavené, zjedzte pár uhoriek.
Pozitívne účinky máju nielen samotné uhorky ale aj nálev, v ktorom sa nachádzajú. Je nasýtený šťavou zo zeleniny, esenciálnymi olejmi korenia a enzýmami. Taktiež obsahuje draslík, ktorý je známy pri uľahčení stavu po prehýrenej noci. Ľudia s ochorením obličiek a tiež tehotné ženy by si mali dopriať kyslé uhorky pokojne aj vo väčšom množstve.