Svieži a lahodný koláčik, ktorý treba vyskúšať- Pomarančové kôpky.
Na Pomarančové kôpky budeme potrebovať
Suroviny na cesto:
2 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 0,2 l oleja, 0,3 l jogurtu, kôra a šťava z jedného pomaranča, 400 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 lyžice kandizovanej pomarančovej kôry, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formy
Suroviny na polevu:
kôra a šťava z jedného pomaranča, 150 g práškového cukru
Postup:
Vajcia šľaháme s cukrom do peny. Vmiešame jogurt, olej, nastrúhanú kôru a šťavu z pomaranča a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec pridáme na drobné kúsky nakrájanú kandizovanú kôru. Formu na koláčiky alebo mafiny vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou.
Naplníme ju do dvoch tretín cestom a pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme koláčiky krátko vychladnúť a potom ich vyklopíme.
Z cukru, šťavy a nastrúhanej kôry vymiešame hladkú lesklú polevu.
Vychladnuté kôpky natrieme alebo pofŕkame polevou a ozdobíme kandizovanou kôrou.