Jablko – skúste z tohto ovocného pokladu vyčariť nezabudnuteľné dezerty.
Na jablkovú symfóniu budeme potrebovať
Suroviny:
8 jabĺk, 180 g masla, 70 g hrozienok, 70 g cukru, 70 g mletých mandlí, štipka škorice, štipka nestrúhaného muškátového oriešku, trochu vanilkového extraktu
Postup:
Z jabĺk odrežeme vrchnú časť so stopkou. Opatrne vyrežeme jadierka tak, aby jablká vytvorili misku.
Maslo s cukrom vymiešame na krém, pridáme do neho hrozienka, mandle, škoricu, muškátový oriešok a vanilku.
Plnkou naplníme jablká, priložíme vrchnú časť a poukladáme ich do maslom vymastenej alobalovej misky.
Grilujeme v rúre asi 40 minút, potom dáme dole vrchnú časť a dopekáme ešte zhruba 20 minút domäkka.