Po sérii zistených nedostatkov hygienická kontrola nariadila mäsiarstvo známeho šéfkuchára zatvoriť.
Prevádzku označili ako absolútne nevyhovujúcu a rizikovú, pridelili jej jeden z možných piatich bodov hodnotenia. Na podlahe známeho mäsiarstva Barbecoa našli myší trus, objavili aj plesnivé mäso a taktiež hovädzie po záruke.
Jamie Oliver bol preto nútený na 24 hodín svoje mäsiarstvo zatvoriť a v tomto časovom limite odstrániť zistené nedostatky. Spomínané mäsiarstvo Barbecoa sa nachádza v blízkosti známej katedrály St Paul´s v centre Londýna.
Pleseň objavili inšpektori v chladničkách a na drahých mäsách, ako napríklad na wagyu beef, oxtail, onglet, a „Spanish-style“ bravčovom nazývanom aj lomo de cana.
Našli vraj aj špinavé krájače a vákuové baličky, najväčším nedostatkom však bolo obrovské množstvo myšieho trusu. Ďalej boli nájdené kurčatá staršieho dáta, ktoré boli prebalené s novým, neskorším dátumom spotreby.
Mäsiarstvo dodávalo mäso do reštaurácie Jamieho Olivera, ktorú otvoril v roku 2010 s americkým šéfkuchárom Adamom Perrym Langom. Reštaurácia je podľa referencií hostí na špičkovej úrovni, jedlo v nej stojí v priemere okolo 100 libier.
Hovorca pre spoločnosť Jamie Oliver Group potvrdil nájdenie niektorých nedostatkov, zároveň sa však ohradil proti obvineniu, že skladujú staré mäso. Podľa neho nie je určitý stupeň plesne pri odležanom mäse zdraviu neškodlivý.
V každom prípade, spoločnosť po 24 hodinách prevádzku po odstránení všetkých nedostatkov opäť otvorila.
Informácie pochádzajú zo servera dailymail.co.uk.