Nasledujúce jednoduché rady ocení každá správna gazdinka. Vyskúšajte!
Chcete dodať pripravovaným pokrmov lepšiu chuť alebo docieliť ich rýchlejšiu prípravu? Máme pre vás zopár dobrých rád:
1. Rezne budú lepšie, ak mäso pred prípravou pokvapkáte citrónom i olejom a necháte v chladničke niekoľko hodín odležať.
2. Skryštalizovaný med rozpustíte pomalým nahrievaním vo vode.
3. Aby sa maslo z chladničky dalo rýchlejšie natierať, prikryte ho nahriatou misou.
4. Mlieko neznáša kovové nádoby, preto ho vždy uchovávajte v skle, porceláne alebo emailovej nádobe.
Rady starých mám, ako si poradiť so škvrnami
5. Tortovú polevu rozotierajte vždy nožom namočeným v horúcej vode, zostane krásne hladká a lesklá.
6. Bylinkový tvaroh bude šťavnatejší, ak doň nastrúhate nadrobno uhorku.
7. Štrúdľa bude pekná lesklá, ak ju tesne pred dopečením natriete tekutou smotanou či mliekom.
8. Brokolica je chutnejšia, keď ju podusíte spolu s niekoľkými zrnkami koriandru.
Tak nech sa vám každé jedlo vydarí.