Orechové rezy s plnkou sú neodolateľným dezertom, ktorý okúzli svojou chuťou aj tých najnáročnejších gurmánov. Tento delikátny zákusok spája jemnú orechovú vrstvu s bohatou plnkou, čím vytvára harmonickú kombináciu chutí, ktorá vás dostane už po prvom súste.
Cesto:
- 250 g hladkej múky,
- 200 g masla,
- 50 g mletých orechov,
- žĺtok,
- 2 lyžice práškového cukru,
- 2 lyžice mlieka alebo smotany
Plnka:
- 6 vajec,
- 250 g práškového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 250 g mletých orechov
Postup:
Na doske spracujeme múku s maslom, pridáme orechy, žĺtok, cukor, mlieko alebo smotanu a zamiesime. Cesto rozdelíme na dva diely a necháme stáť, až kým nepripravíme plnku. Potom na vymastený plech dáme jeden vyvaľkaný diel, natrieme ho plnkou, zakryjeme druhým dielom vyvaľkaného cesta, potrieme vajcom a upečieme.
Vychladnuté pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Plnka:
Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov, orechy a všetko spolu zľahka premiešame.
Dobrú chuť!
Každý kúsok orechových rezov je výsledkom starostlivého prípravného procesu a lásky k detailom. Jemné orechové cesto s bohatou príchuťou orieškov vás okamžite očarí svojou vôňou a pripraví na skúsenosť, na ktorú nezabudnete. Tento zákusok je ideálny nielen pre sladkú chvíľu samotnú, ale aj ako elegantná súčasť slávnostných príležitostí a osláv. Jeho exkluzívna prítomnosť na dezertnom stole vám zaručí obdiv a pochvalu vašich hostí.