Zostali vám bielky z pečenia? Urobte z nich vynikajúce orechové pusinky s kúskami horkej čokolády!
Pripravíme si suroviny: 2-3 bielky, 250 g práškového cukru, 1 lyžičku octu, 200 g orechov (vlašské, arašidy), 30 g hrubej múky, 50 g horkej čokolády pokrájanej na malé kúsky.
Postup:
V mise vyšľaháme bielky. Počas šľahania pridáme ocot a postupne po troch častiach zašľaháme preosiaty práškový cukor. Do vyšľahanej masy pridáme pomleté orechy a múku a premiešame.
Pripravenou zmesou naplníme cukrárske vrecko s hladkým nadstavcom. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame malé kopčeky z tretiny zmesi.
Rúru vyhrejeme na 150 °C. Na každý kopček dáme kúsok čokolády a dostriekame zvyškom zmesi, aby sme čokoládu zakryli. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút. Pusinky sú hotové, keď sa dajú odlepiť od papiera.
Autorkou receptu je Adriana Polakovičová.