(DJ/PR) Stará legenda hovorí, že keď si smrteľník na Halloween oblečie svoje šaty opačne a začne chodiť vzad, o polnoci stretne čarodejnicu. Tekvice, čierne mačky a duchovia – to sú tradičné znaky tohto anglosaského sviatku. Buďte tento rok originálni a oslávte Halloween štýlovo.
Pripravte pre vašu rodinu a priateľov hrôzostrašné občerstvenie. Deti budú nadšené nielen zo sladkých dezertov, ale aj z ich originálnej strašidelnej podoby. Kto by nechcel ochutnať červíkov, krvavý cheesecake alebo si pochutnať na hline z malých hrobov? Nechajte sa inšpirovať halloweenskými receptami a očaríte nimi každú návštevu.
Krvavý cheesecake
Pripravte ľahký smotanový cheesecake s „krvavou“ jahodovou polevou dozdobený červíkmi a získajte tak jedinečnú dekoráciu a vynikajúci dezert v jednom. Stojí to za to!
Na korpus (tortová forma s priemerom 24 cm)140 g grahamových (maslových) sušienok
30 g krupicového cukru
30 g kakaa
70 g masla
Na syrovú zmes
600 g smotanového syra (typu Philadelphia)
150 g cukru
3 vajcia
80 ml smotany na šľahanie
1 lyžička vanilkového extraktu
80 g čokoládovej polevy (alebo 60 g čokolády na varenie, 10 g masla, 10 g krupicového cukru)
Krvavá poleva
Hrsť zrelých jahôd
2 lyžice vanilkového cukru (alebo obyčajného s trochou vanilky)
HARIBO Wummis na ozdobu
Postup:
- Sušienky rozdrvíme a vysypeme do misky. Pridáme k nim cukor, kakao a rozpustené maslo a dobre premiešame.
- Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a vyplníme ju zmesou, ktorú dobre vtlačíme na dno. Po stranách vytvoríme nízky okraj. Pri teplote 175 oC pečieme asi 15 minút (v teplovzdušnej rúre na 160 oC).
- Syr najprv metličkou prešľaháme a nadľahčíme, potom k nemu primiešame cukor. Pridáme vajcia a zmes premiešame. Prilejeme šľahačku a všetko dobre premiešame. Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a roztopenú čokoládu na varenie a nakoniec všetko dobre prešľaháme.
- Zmes nalejeme na korpus, uhladíme a pečieme ďalej v rúre pri teplote 175 oC 15 minút. Potom teplotu stiahneme na 140 oC a pečieme ešte hodinu (v teplovzdušnej rúre pečieme pri teplote 160 oC 16 minút a potom hodinu na 130 oC).
- Akonáhle koláč vyberieme z rúry, nožom oddelíme jeho okraje. Potom ho necháme vychladnúť a poriadne stuhnúť (ideálne do druhého rána).
- Krvavú polevu pripravíme tak, že jahody prevaríme s cukrom a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Polevou tortu polejeme a dozdobíme farebnými červíkmi HARIBO.
Hrobky
Hľadáte inšpiráciu na strašidelný dezert, ktorým potešíte deti a prekvapíte priateľov? Tu je! Hroby sú jednoduché na prípravu a máte ich raz-dva hotové.
Na krém
200 g mascarpone
200 g šľahačky 33%
100 g mliečnej čokolády
1 lyžica krupicového cukru
Na hlinu
Čokoládové sušienky alebo zvyšky čokoládového korpusuNa náhrobné kamene
Marcipán či oválne sušienky
Na ozdobenie HARIBO Wummis
Postup:
- Najprv si pripravíme krém. Mascarpone spolu so šľahačkou vyšľaháme a k tejto krémovej hmote pridáme roztopenú čokoládu. Pridáme lyžicu cukru, krátko prešľaháme a necháme vychladnúť.
- Medzitým si sušienky rozdrvíme na väčšie kúsky (alebo zvyšok korpusu) a pripravíme si náhrobné kamene. Tie vytvoríme pomocou marcipánovej hmoty alebo vhodnou náhradou sú oválne sušienky.
- Akonáhle krém vychladne a stuhne, naplníme ním pripravené poháre. Na vrch dáme pripravenú hlinu a naaranžujeme náhrobok. Nakoniec pridáme HARIBO červíka a strašidelný dezert je kompletný.
PRODUKTOVÝ TIP
HARIBO Wummis
Ochutnajte veselých želatínových červíkov v rôznych ovocných príchutiach. Jedno vrecúško ponúka viaceré kombinácie chutí, nájdete v ňom červíkov s príchuťou broskyňa a pomaranč, jahoda a ananás a citrón a ananás. Výborne sa hodia aj ako halloweenská dekorácia a darček pre najmenších. Pochutnajú si na nich malí aj veľkí.