Natriasaná jahodová torta

Jahodový koláč, jahodová torta, jahody, pečenie, recepty, sladkosť
Thinkstock

Sladučké a voňavé jahôdky. Prinášame vám recept, ktorý vás dokáže potešiť.

Na nasledujúci recept budeme potrebovať

Suroviny na cesto

200 g hladkej múky, 200 g kryštálového cukru, 7 polievkových lyžíc oleja, 7 poliev. lyžíc vody, 3 vajcia, 1/2 prášku do pečiva

Krém

3 smotany na šľahanie, 300 g jahôd, 3 polievkové lyžice jahodového džemu, 2 čokoládové pudingy bez varenia, tuk na vymastenie a múku na vysypanie formy

Postup

Celé vajcia dohusta vyšľaháme s kryštálovými cukrom. Postupne pridávame olej a 7 lyžíc vody, nakoniec zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne do nej rozdelíme cesto. Pečieme dozlatista pri teplote 180 °C, vyberieme z rúry a necháme celkom vychladnúť.

Krém

Jahody umyjeme, odstránime stopky a nakrájame na štvrtinky (menšie necháme vcelku). Do väčšieho hrnca vylejeme 2 smotany na šľahanie, pridáme jahody, džem rozmiešaný s 3 lyžicami vody a pudingy. Zakryjeme pokrievkou a nemiešame, iba niekoľkokrát hrncom zatrasieme. Krém natrieme na korpus a necháme stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme zvyšnou šľahačkou a jahodami.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom