Najčokoládovejší koláč na svete: Pripravte si naše čokoládové brownies

Domáci brownie kolac recept
Foto: ilustračné, GettyImages

Čokoládový koláč Brownie, ktorý vám roztopí srdce! Chcete vedieť, ako si vyrobiť tento neodolateľný dezert, ktorý je sladkým rajom? Tento recept je pre vás.

Tento recept na čokoládový koláč Brownie je jednoducho neskutočný. Zdá sa, že sme našli tajomstvo, ako pripraviť najčokoládovejší koláč na svete. Dámy, pripravte sa na sladký raj vo forme krehkého vonkajšieho plášťa a vlhkého vnútra.

Je to jednoduché a krásne chutné, rozhodne sa oplatí vyskúšať. Okrem jednoduchého postupu sa dozviete aj triky, ako ho ozvláštniť a priviesť svojich hostí do vytrženia. Tak prečo nezačať?

Suroviny na koláč Brownie:

  • 250 g horkej čokolády 70%,
  • 250 g masla,
  • 3 vajíčka,
  • 230 g hnedého cukru,
  • 2 KL vanilkového extraktu,
  • 110 g múky,
  • 40 g kvalitného kakaa,
  • 130 g čokoládových chipsov alebo polámaných kúskov horkej kvalitnej čokolády.

Toto množstvo je určené na štvorcový plech alebo nádobu na pečenie o rozmere 22 cm.

Postup:

Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Formu na pečenie potrite maslom a vysypte múkou, prípadne použite papier na pečenie.

Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo spolu s 250 g čokolády. Miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Potom odložte zmes na bok trochu vychladnúť.

Do misky dajte vajíčka, cukor, vanilkovú esenciu a mixujte do peny. Túto penu opatrne primiešajte k rozpustenej čokoláde. Potom preosejte k tomu múku a kakao, a vareškou jemne miešajte, kým sa masy nespoja. Na záver prisypte polámané kúsky čokolády a jemne ich vmiešajte do masy.

Opatrne preložte zmes do misy na pečenie a zarovnajte povrch.

Pečte približne 30 minút. Myslite na to, že povrch brownie musí byť pevný a chrumkavý, kým vnútro by malo zostať vlhké. Pred krájaním treba brownie vyklopiť na mriežku a nechať úplne vychladnúť.

Prajeme sladkú čokoládovú chuť!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom