Pôjde o prvotinu finalistky šou MasterChef Michaely Králikovej.
V sobotu 25. mája sa na Slovak Food Festivale bude krstiť kuchárska kniha finalistky šou MasterChef Michaely Králikovej. Kniha dostala názov Moje najobľúbenejšie recepty.
Michaela o knihe hovorí: „Obsahuje 120 mojich osobných receptov, každý s príbehom, ktorý sa mi s jedlom spája. Je v nej množstvo fotiek a zápiskov z môjho súkromia. Kniha je preto pre mňa veľmi osobná”.
Kuchárku pokrstí známy šéfkuchár Jaroslav Židek.
Ukážka z Miškinej knihy:
OLIVOVÁ TAPENÁDA
Neviem ako vy, ale ja milujem olivy. A najviac tie čerstvé, veľké, najlepšie čierne a ešte lepšie, keď sú kúpené priamo pri mori, tam kde sa pestujú a zrejú na teplom mediteránskom slnku.
Táto olivová nátierka je vynikajúca svojou dekadentnou farbou, zvláštnou chuťou a jemnou pikantnosťou.
6 PORCIÍ / 15 MINÚT
200 g čierne olivy bez kôstky
50 g kapari
4 ks sardelky (ančovičky)
čerstvé oregano
čerstvá bazalka
chili paprička podľa chuti
sušené paradajky podľa chuti
olivový olej
čerstvo zomleté čierne korenie
soľ
Všetky suroviny vložíme do „kutra“, resp. mixéra a zmixujeme na hustú masu, ktorú natierame na bagetu alebo podávame s jednohubkami.
Toto talianske predjedlo pripravujem ako „čakačku“ na lasagne alebo iné hlavné jedlo, na ktoré čakáme pri stole s pohárom vína. V mixéri je hotové za 3 minúty a chuť je úžasná.