Na Slovak Food Festivale sa bude krstiť kuchárska kniha

Michaela Králiková
Miro Kubečka

Pôjde o prvotinu finalistky šou MasterChef Michaely Králikovej.

V sobotu 25. mája sa na Slovak Food Festivale bude krstiť kuchárska kniha finalistky šou MasterChef Michaely Králikovej. Kniha dostala názov Moje najobľúbenejšie recepty.

Michaela o knihe hovorí: „Obsahuje 120 mojich osobných receptov, každý s príbehom, ktorý sa mi s jedlom spája. Je v nej množstvo fotiek a zápiskov z môjho súkromia. Kniha je preto pre mňa veľmi osobná”.

Kuchárku pokrstí známy šéfkuchár Jaroslav Židek.

Ukážka z Miškinej knihy:

OLIVOVÁ TAPENÁDA

Neviem ako vy, ale ja milujem olivy. A najviac tie čerstvé, veľké, najlepšie čierne a ešte lepšie, keď sú kúpené priamo pri mori, tam kde sa pestujú a zrejú na teplom mediteránskom slnku.

Táto olivová nátierka je vynikajúca svojou dekadentnou farbou, zvláštnou chuťou a jemnou pikantnosťou.

6 PORCIÍ / 15 MINÚT

200 g čierne olivy bez kôstky

50 g kapari

4 ks sardelky (ančovičky)

čerstvé oregano

čerstvá bazalka

chili paprička podľa chuti

sušené paradajky podľa chuti

olivový olej

čerstvo zomleté čierne korenie

soľ

Všetky suroviny vložíme do „kutra“, resp. mixéra a zmixujeme na hustú masu, ktorú natierame na bagetu alebo podávame s jednohubkami.

Toto talianske predjedlo pripravujem ako „čakačku“ na lasagne alebo iné hlavné jedlo, na ktoré čakáme pri stole s pohárom vína. V mixéri je hotové za 3 minúty a chuť je úžasná.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom