Chutnou bábovkou nikdy nič nepokazíte.
Na Mrkvovú bábovku budeme potrebovať
Suroviny
350 g najemno postrúhanej mrkvy, 160 g práškového cukru, 350 g polohrubej múky, 300 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice medu, 4 lyžice oleja, 2 vajcia, 2 lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry, 1 kypriaci prášok
Postup
Očistenú mrkvu najemno postrúhame. Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a s medom.
Prilejeme olej, smotanu, postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomarančovú kôru a nakoniec vmiešame postrúhanú mrkvu.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Vo vyhriatej rúre upečieme.
Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom a pokrájame.