Chutný orechový zákusok, ktorým sebe a svojim najdrahším vylepšíte víkend.
Na Marcelinu podrážku budete potrebovať
Cesto:
6 vajec, 250 g práškového cukru, 200 g mletých vlašských orechov, 5 lyžíc strúhanky, ½ balíčka kypriaceho prášku.
Plnka:
250 g Hery, 2 žĺtky, 1 Zlatý klas, 150 g práškového cukru, 2 dl silnej čiernej kávy.
Postup:
Z bielkov vyšľaháme sneh, zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom. Primiešame orechy, strúhanku, kypriaci prášok a zľahka sneh. Hmotu vylejeme na plech, na ktorom máme naukladané tortové oplátky potreté džemom. Upečieme a na vychladnutý natrieme plnku.
Plnka:
Vymiešame Heru, žĺtka a cukor. V káve uvaríme Zlatý klas na kašu. Keď je krém skoro vychladnutý, zmiešame. Natrieme na korpus. Môžeme posypať posekanými a opraženými orechmi či strúhanou čokoládou.