Vstúpte do sveta krehkej dobroty s neodolatelnými Mandľovými tortičkami Madame. V tomto článku sa dozviete, ako si pripraviť tieto božské sladkosti, ktoré oslnia vaše chuťové poháriky.
Od rozprašovaného lístkového cesta po sladkú mandľovú plnku – všetko je tu! Pozrite sa na náš jednoduchý recept a nechajte sa zlákať na prvý pohľad.Krehká dobrota, ktorú treba vyskúšať.
Suroviny
- 300 g mrazeného lístkového cesta,
- 125 g olúpaných pomletých mandlí,
- 120 g práškového cukru,
- 1 vajce,
- 4 polievkové lyžice mlieka,
- 2 polievkové lyžice Umu,
- nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna,
- olúpané mandle.
Postup
Lístkové cesto rozmrazujeme pri teplote miestnosti 30 až 60 minút. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Tortičkové formičky vypláchneme studenou vodou. Z cesta vykrojíme okrúhle plátky primeranej veľkosti a vyložíme nimi formičky.
Niekoľkokrát prepichneme vidličkou a necháme 15 minút odpočívať. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Mandle, cukor, vajce, mlieko, Um a citrónovú kôru zmiešame na plnku, navŕšime na cesto vo formičkách, povrch zarovnáme a na každý kus poukladáme polovičky olúpaných mandlí.
Tortičky pečieme 25 minút na druhej priečke rúry odspodu. Upečené tortičky necháme niekoľko minút vo formičkách, potom ich opatrne vyberieme a necháme celkom vychladnúť.