Linecké pečivo na Vianočný stôl

Linecké koláče
Thinkstock

Vyskúšajte tento tradičný recept na Linecké cesto z Linzu.

Pripravíme si tieto suroviny:

150 g masla, 230 g hladkej múky, 110 g práškového cukru, 3 žĺtky, kyselkavý lekvár, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Príprava:

1. Do chladného masla zapracujeme ostatné suroviny. Odložíme na pár hodín do chladu, potom vyvaľkáme a vykrajujeme požadované tvary. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 8-10 minút, alebo kým jemne nezružovejú.

2. Vychladnuté spájame kyselkavým lekvárom, napríklad ríbezľovým, malinovým, alebo marhuľovým.

3. Posypeme vanilkovým cukrom zmiešaným s práškovým, alebo celé keksy v tejto zmesi obalíme.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom