Vianoce sa blížia, je čas zarobiť cestá na tradičné koláčiky.
Linecké koláčiky by nemali chýbať na žiadnom vianočnom stole. Môžete si ich pripraviť podľa tradičného receptu.
Suroviny na cesto:
300 g hladkej múky, 200 g Hery, 100 g práškového cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra.
Na obaľovanie a potretie:
vanilkový cukor, práškový cukor, marhuľový džem.
Postup:
Zo surovín na cesto vypracujeme kompaktné cesto. Zabalíme do fólie a necháme pár hodín, ideálne pár dní v chladničke odležať. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme tvary podľa toho, aké sa nám páčia.
Poukladáme na plech (netreba vymastiť ani pomúčiť) a pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov Celzia asi 10 minút. Treba sledovať, každý ďalší plech je hotový trochu skôr.
Po vychladnutí zlepujeme obľúbeným džemom a obaľujeme v zmesi vanilkového a práškového cukru. Môžeme aj len posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!