Lievance. Chutné múčne jedlo, ktoré má veľa nadšencov. Na nasledujúci recept na kysnuté lievance s džemom nepotrebujete ani dolkáreň.
Na prípravu lievancov podľa nasledujúceho receptu nie je potrebná ani dolkáreň. Lievance môžete dávkovať lyžicou, cesto drží tvar a nerozlieva sa. Vyskúšajte.

Recept: LOW CARB PIZZA s kozím syrom a červenou repou
Suroviny:
400 g polohrubej múky, 3 lyžičky cukru, 20 g droždia, 1 vajce, asi 5 dl vlažného mlieka, soľ, olej, škoricový cukor, džem.

Ako zostaviť zdravý jedálny lístok?
Postup:
Do múky dáme rozdrobené droždie, cukor, vajce, štipku soli, vlažné mlieko a zamiešame. Cesto má byť hustejšie ako na palacinky. Necháme ho vykysnúť. Rozohriatu dolkáreň vymastíme olejom a z vykysnutého cesta upečieme lievance. Pred podávaním lievance potrieme džemom, spojíme dva a vrch posypeme škoricovým cukrom.