Nechajte sa inšpirovať a odľahčite si premýšľanie s dilemou večernej voľby jedla. Prinášame vám úžasný recept, s ktorým sa môžete pustiť do prípravy chutných plnených šampiňónov. Postup je jednoduchý a výsledkom budú lahodné šampiňóny plnené výdatnou zmesou.
S podrobným postupom a chuťovou explóziou v každom zahryznutí sa vo vašom jedálničku stanú jednoznačnou hitparádou. Pochutnajte si s nami na dokonalých grilovaných šampiňónoch, ktoré zabezpečia večer plný lahodných zážitkov.
Na grilované šampiňóny budeme potrebovať:
- 12 kusov šampiňónov,
- 100 g bieleho jogurtu,
- 100 g tvrdého syra,
- 100 g šunky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 vajce,
- petržlenovú vňať,
- soľ.
Postup:
Zo šampiňónov odrežeme nožičky. Položíme ich na pekáč spodnou stranou klobúčika a na stredne vyhriatom grile grilujeme približne 8 minút.
Medzitým si pomiešame jogurt s pretlačeným cesnakom, lyžičkou soli, vajcom, nahrubo nastrúhaným syrom a na kocky nakrájanou šunkou. Tekutinu, ktorú šampiňóny pustili, vylejeme a klobúčiky naplníme jogurtovou zmesou.
Pekáč vrátime naspäť do rúry pod gril na ďalších približne 8 minút, až kým povrch náplne dostane zlatú farbu. Podávame teplé a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!