Máme pre vás recept na ďalšiu osviežujúcu maškrtu.
Budeme potrebovať:
55 g cukru + jedna lyžica do bielkov, 6 vajec, 2 malé lyžičky kukuričného škrobu, 3 lyžice pomarančového likéru, 3 bio pomaranče, postrúhanú kôru a šťavu, štipka soli, 125 ml smotany na šľahanie
Postup:
Žĺtky vyšľahajte s cukrom tak, aby sa začali ťahať. Potom primiešajte škrob, likér, pomarančovú šťavu a kôru. Zmes dajte do hrnca a na miernom ohni miešajte do zhnustnutia. Bielky vyšľahajte so štipkou soli a lyžicou cukru na sneh. Potom ho zapracujte do pomarančovej hmoty a dajte do mrazničky. Počas mrazenia občas premiešajte. Po hodine vmiešajte vyšľahanú smotanu a vráťte naspäť do mrazničky.