Prezradíme vám niekoľko trikov, ktoré sa vám určite zídu pri príprave dobrôt z čokolády.
Pri spracovaní čokolády by ste mali vedieť, že roztápať ju treba opatrne. Dôležitá je i teplota, pretože už pri 50 °C sa môže znehodnotiť. Čokoládu zohrievajte pri 35 °C.
Deň hasičov
Na takzvaný vodný kúpeľ potrebujete dve nádoby. Do tej vrchnej nadrobno polámte čokoládu. Na jej miešanie používajte najlepšie plastovú varechu. Do spodnej nádoby nalejte vodu a zohrievajte. Treba však dať pozor, aby voda nevrela, inak by sa mohla čokoláda spáliť.
Po roztopení vydrží čokoláda v tekutom stave asi tridsať minút. A ako je to so spotrebou tejto sladkosti? Mliečna a biela čokoláda vydrží najviac pol roka. Tá horká až rok. Trvanlivosť závisí aj od jej skladovania. Čokoládu by ste mali dobre zabaliť a uložiť na suchom i tmavom mieste.