Urobte si skvelé víkendové raňajky. Tu vám prezradíme chutný recept na celozrnné lievance s medom.
Nechajte svoje raňajky ožiariť slnečnými farbami čučoriedok a jahôd, a doprajte si kráľovský zážitok, ktorý zahreje vaše srdce i žalúdok. Zdvihnite svoju raňajkovú rutinu na vyšší level a doprajte si tento sladký počin, ktorý zlepší vaše ráno.
Vaša kuchyňa bude plná vôní, zábleskami úsmevov a šťavnatými lievancami, ktoré vás nabudia na víkendové plány.
Suroviny
- 100 g hladkej múky,
- 100 g celozrnnej pšeničnej hladkej múky,
- 1 lyžička mletej škorice,
- 2 ks vajcia,
- 2 lyžičky kypriaceho prášku,
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny,
- 4 lyžice medu,
- 120 ml cmaru,
- grécky jogurt,
- čučoriedky a jahody na ozdobenie.
Postup
Celozrnnú a bielu múku zmiešajte s kypriacim práškom, škoricou a sódou. V inej miske zmiešajte cmar, vajce, med a policu jogurtu.
Rozohrejte panvicu, potrite ju olejom a opekajte na nej lievance (2 až 3 lyžice cesta na jeden lievanec) zhruba 1-2 minúty na každej strane.
Podávajte s jogurtom, čučoriedkami, jahodami alebo iným ovocím.
Nechajte svoje chuťové poháriky zatancovať v dokonalej harmónii. Tieto lievance s medom sú viac než len jedlom – sú sladkým zrkadlom vašej jedinečnosti a bezstarostného šťastia. Povzbuďte svoje chute a doprajte si chvíle sladkého pohodlia s týmto neodolateľným receptom, ktorý je stvorený pre vašu dokonalú rovnováhu a radostný začiatok dňa