Ďalšia maškrta pre vás. Vyskúšajte recept.
Na cesto budeme potrebovať:
4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice polohrubej múky, 30 g posekaných vlašských orechov
Krém:
350 ml mlieka, 100 g krupicového cukru, 250 g mascarpone, 1 balíček vanilkového pudingu, 2 lyžice kakaa, 100 g vanilkového Pribináčka, 6 plátkov želatíny, 150 ml mlieka, 120 g nutely
Postup:
Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme po lyžiciach polohrubú múku, kakao a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Nakoniec zamiešame posekané orechy. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme krém, ktorý občas počas chladenia premiešame. Mascarpone vymiešame s Pribináčkom, nutelou a s preosiatym kakaom. Pridáme vychladnutý puding, dobre zmiešame a vlejeme mlieku rozpustenú želatínu. Opäť premiešame. Vychladnuté cesto pokvapkáme ovocnou šťavou, natrieme plnku a odložíme do chladu na 7 hodín stuhnúť. Po stuhnutí povrch torty posypeme preosiatym kakaom a dozdobíme.