Jemná kakaová torta

Jemná kakaová torta, torty, recepty, pečenie, zákusok, koláč
Thinkstock

Ďalšia maškrta pre vás. Vyskúšajte recept.

Na cesto budeme potrebovať:

4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice polohrubej múky, 30 g posekaných vlašských orechov

Krém:

350 ml mlieka, 100 g krupicového cukru, 250 g mascarpone, 1 balíček vanilkového pudingu, 2 lyžice kakaa, 100 g vanilkového Pribináčka, 6 plátkov želatíny, 150 ml mlieka, 120 g nutely

Postup:

Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme po lyžiciach polohrubú múku, kakao a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Nakoniec zamiešame posekané orechy. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení necháme vychladnúť.

Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme krém, ktorý občas počas chladenia premiešame. Mascarpone vymiešame s Pribináčkom, nutelou a s preosiatym kakaom. Pridáme vychladnutý puding, dobre zmiešame a vlejeme mlieku rozpustenú želatínu. Opäť premiešame. Vychladnuté cesto pokvapkáme ovocnou šťavou, natrieme plnku a odložíme do chladu na 7 hodín stuhnúť. Po stuhnutí povrch torty posypeme preosiatym kakaom a dozdobíme.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom