Keď sme už pri receptoch s využitím čerešní, nesmieme zabudnúť na tradičný čerešňový múčnik, ako je čerešňová bublanina.
Na čerešňovú bublaninu budeme potrebovať:
5 vajec, 1 hrnček práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hrnčeka mlieka, ½ hrnčeka oleja, 1½ hrnčeka polohrubej múky
Postup:
Práškový a vanilkový cukor vyšľahajte so žĺtkami. Prášok do pečiva vmiešajte do múky a prisypte postupne do vymiešaných žĺtkov.
Medzitým prilievajte mlieko. Potom pomaly vlejte olej a dôkladne zamiešajte. Z bielkov vyšľahajte sneh a opatrne primiešajte do cesta.
Na vymastený a pomúčený plech vylejte hotovú zmes. Potom poukladajte umyté a vykôstkované čerešne.
Pečte pri teplote 150 °C cca 30 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.