Jediná kuchárka, ktorú potrebujete

1000 Receptov rýchlo a ľahko
1000 Receptov rýchlo a ľahko IKAR

Jednotka medzi kuchárskymi knihami!

Niekedy vychádza príliš veľa kuchárskych kníh, niektoré len na cestoviny, iné na mäso, ďalšie na dezerty. Občas však chceme mať všetko pohromade…a táto kuchárska kniha vám to splní. Ak práve nie ste šéfkuchár alebo extra gurmán, toto bude jediná kniha, ktorú budete potrebovať.

Zavítajte do očarujúceho sveta varenia s neprekonateľnou knihou rýchlych receptov! Táto kniha plná lákavých a lahodných receptov je skvelá pre nováčikov v kuchyni, ale aj pre skúsených kuchárov. Vychutnajte si každý deň skvelé jedlo aj úžasné maškrty!

1 000 RECEPTOV rýchlo a ľahko je rozdelená na tri časti.

Predjedlá a prílohy ponúka na sto stranách lahôdky ako Crostini s prosciuttom a vajíčkom, Jahňaciu koftu, Syrové kroketky, Tortilly plnené šunkou a uhorkou ap. Pri každom recepte je farebná fotografia, rozpis surovín a postupu, množstvo porcií, prípadne pozmenená verzia receptu.

V časti Hlavné jedlá na 150 stranách nájdete napríklad Grilovaného lososa s letnou zeleninou, Tresku s balzamikovou cibuľou alebo Chlebové placky s pikantnými rajčiakmi.

A napokon časť Dezerty vám pošteklí chuťové poháriky Čokoládovou polevou s vojačikmi, Snehovými pusinkami so šľahačkou a malinami, alebo Koláčom z manga, banánov a limetky s posýpkou.

Recept z knihy 1 000 RECEPTOV rýchlo a ľahko

GRILOVANÝ LOSOS S LETNOU ZELENINOU

Čas prípravy: 4 minúty

Čas varenia: 8 – 10 minút

SUROVINY:

75 g zelenej fazuľky

75 g čerstvého hrášku

1 cuketa

2 filety z lososa

3 lyžice olivového oleja

75 g cukrového hrášku

1 lyžica nasekanej záhradnej mäty

1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

šťava z ½ citróna

• Zelenú fazuľku a čerstvý hrášok blanšírujeme 4 minúty, osušíme a ochladíme v studenej vode.

• Pomocou noža na šúpanie zeleniny pokrájame cuketu na dlhé pásiky.

• Grilovaciu panvicu rozpálime.

• Filety z lososa natrieme 1 lyžicou oleja a ochutíme soľou a korením. Z každej strany ich grilujeme 2 minúty.

• Medzitým vo veľkej rajnici zohrejeme zvyšok oleja. Pridáme k nemu fazuľku, čerstvý hrášok, cukety a cukrový hrášok. Zeleninu opekáme 4 minúty, potom posypeme bylinkami a pokvapkáme citrónovou šťavou.

• Naložíme na vyhriate servírovacie taniere. V zvyšnej citrónovej šťave v rajnici poobraciame lososa.

Potom ho poukladáme na zeleninu.

Všetky skvelé recepty nájdete v novinke 1 000 RECEPTOV rýchlo a ľahko.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom