Šťavnaté ovocie, pestrofarebné kvety a sladké chute – tak vyzeral piaty ročník módnej prehliadky Tokyo Sweets Collection, ktorý predstavil jedlé kolekcie.
Japonskí šéfkuchári priniesli cukrovinky na prehliadkové móla. Piaty ročník módnej prehliadky Tokyo Sweets Collection prilákal do hlavného mesta stovky maškrtných divákov. O jedlú haute couture sa postarali japonskí šéfkuchári Toshi Yoroizuka a Kouichi Izumi.
„Sladkosti sú určitým druhom kuchyne, takže najdôležitejším faktorom je chuť. V prípade módnej prehliadky však nejde o to, aby ste mandľové pečivo upiekli čo najchutnejšie, ale aby vyzeralo krásne, aj keby malo byť tvrdšie, než je potrebné,“ uviedol Yoroizuka.
Z cukroviniek tak vznikli nielen šaty, ale aj farebné klobúky, tašky či ozdoby na topánky. Kolekcie z prehliadky však nie sú na predaj a po toľkej námahe nie sú určené ani na konzumáciu.
www.telegraph.co.uk