Kombinácia čokolády a piva v novinke japonského pivovaru Sankt Gallen údajne vytvára dokonalú harmóniu zdanlivých protikladov a ponúka aj bonus navyše – servíruje sa totiž v jedlých čokoládových pohároch.
Japonský pivovar Sankt Gallen prišiel na trh s originálnou novinkou, ktorá spája obľúbenú pochúťku žien v podobe čokolády so zlatým mokom, na ktorý nedajú dopustiť najmä páni. Výsledkom je čokoládové pivo, ktoré dostalo názov Imperial Chocolate Stout a údajne tvorí dokonalú harmóniu trpkej chuti tmavého piva a sladkej chuti čokolády.
Pivovar síce odmietol prezradiť receptúru nového nápoja, údajne však obsahuje dvakrát toľko ingrediencií ako typický ležiak a nechýba v ňom ani čokoládový slad.
Nový nápoj sa na istý čas ocitne na pultoch predajní s originálnym bonusom – jedlým pohárom z čokolády, ktorý je navrhnutý tak, aby sa neroztápal v rukách, ale až v ústach. Pohár je takto možné použiť až päťkrát, následne výrobcovia odporúčajú sladkú nádobu skonzumovať.
www.rocketnews24.com