Ani dnes na vás nezabudneme so skvelým receptom.
Na Irenin koláč s pudingom budeme potrebovať
220 g polohrubej múky, 5 ks vajec, 250 g práškového cukru, 1 polievková lyžica kakaa, 1 ks vanilínový cukor, 1 dl vody,1 dl oleja,1 ks prášok do pečiva
Puding:
1 liter mlieko
2 ks vanilkového pudingu
4 polievkové lžice kryštálového cukru
Krém:
2 ks práškovej šľahačky, 300 ml mlieka, 400 ml kyslej pochúťkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 1 polievková lyžica práškového cukru
Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Pridáme žĺtka. Vmiešame po lyžiciach zmiešaný práškový cukor, polohrubú múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Potom pridáme olej s vodou. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a ukladáme naň po lyžiciach uvarený puding. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na teplotu 170- 180 °C.
Po vychladnutí potrieme krémom, ktorý pripravíme vyšľahaním práškovej šľahačky s mliekom a cukrom a primiešaním smotany.
Koláč ozdobíme buď postrúhanou čokoládou alebo roztopenou, ktorú pokvapkáme povrchu.