Klasický dezert v trochu inom prevedení.
Suroviny: šálka = 250 ml
1/2 šálky preosiatej hladkej múky, 2 PL holandského kakaa, 1 čl soli, 1 a 1/2 šálky cukru, 1 a 1/2 šálky oleja, 2 veľké vajíčka, na špičku noža červenej gélovej pasty, 1 čl vanilkového extraktu, 1 šálku cmaru, 1 a 1/2 čl sódy bikarbóny, 2 čl bieleho vínneho octa.
Cream Cheese krém na ozdobu:
110 g masla, 170 g Cream Cheese (alebo nátierkového masla bez príchute), 1 šálku práškového cukru preosiateho, 1/4 čl vanilkového extraktu.
Postup prípravy:
1. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Papierové košíčky uložíme do formy na muffiny. Zmiešame dokopy múku, kakao a soľ.
2. S elektrickým mixérom vymiešame cukor s olejom. Po jednom prišľaháme vajíčka, potom farbu a vanilku,
3. Prišľaháme postupne múkovú zmes po troch častiach, po dvoch častiach postupne pridáme cmar. Premiešame vínny ocot so sódou bikarbónou a primiešame pomocou mixéra k zmesi cesta.
4. Naplníme cestom košíčky do dvoch tretín. Pečieme v rúre asi 20 minút. Koláčiky povyberáme a necháme vychladnúť ma mriežke.
5. Ručným mixérom vyšľaháme maslo izbovej teploty s nátierkovým maslom, cukrom a vanilkou do peny.
6. Cupcakes ozdobíme Cream cheese krémom a dáme vychladiť do chladničky.
Dobrú chuť!