DJ/PR Je príjemné zababušiť sa do deky a so šálkou voňavého horúceho nápoja v dlaniach sledovať zimu vonku. Alebo sa stretnúť s priateľmi pri káve s veľkou dávkou šľahačky a sladkého likéru. „Sladké likéry a šľahačka sú v zime veľmi obľúbené ingrediencie. Dámy si rady doprajú aj čokoládu a aromatická škorica je favoritom mužov aj žien,“ hovorí baristka spoločnosti Tchibo Michaela Tomanová.
Zastavte sa v predajniach Tchibo na voňavé cappuccino s neodolateľnou chuťou perníčkov či na kávu s poriadnou porciou šľahačky a višňovou príchuťou griotky. Alebo si ich pripravte podľa našich receptov doma, keď sa vám spod tej teplej deky nebude chcieť vyliezť. Nechajte inšpirovať (nielen) svetom kávy na stránkach Tchibo.
Perníčkové cappuccino
Ingrediencie:
80 ml espressa (dávka kávy 15 g)
120 ml studeného mlieka
20 ml Monin Perník
škorica
Ako na to:
- Do veľkej šálky nalejte 20 ml Monin Perník a pripravte dvojité espresso.
- Studené mlieko napeňte na jemnú penu.
- Napenené mlieko pridajte do šálky s kávou a sirupom.
- Povrch posypte škoricou a servírujte.
Caffé griotka
Ingrediencie:
40 ml espressa (dávka kávy 8 – 9 g)
90 ml studeného mlieka
20 ml Monin Cerise griotte
šľahačka
Ako na to:
- Do menšieho pohára nalejte 20 ml Monin Cerise griotte.
- Studené mlieko napeňte na jemnú penu.
- Pripravte espresso a nalejte ho do pohára so sirupom.
- Teraz do pohára nalejte napenené mlieko tak, aby pena tvorila asi 1/3 pohára.
- Pridajte šľahačku a polejte ju 1 dávkou moninu Cerise griotte.
- Pomaly si vychutnajte Caffé griotka.
TIP: Objavte arómu čerstvo zomletých kávových zrniek a kúpte si domov svoj plnoautomatický kávovar Tchibo Esperto Caffè za skvelú cenu, navyše s napeňovačom mlieka zadarmo.