Rýchle letné jedlo hotové do 15 minút.
Nebaví vás stáť v tomto teple pri sporáku dlhé hodiny? Pripravte si rýchle letné jedlo, ktoré máte uvarené do 15 minút.
Pripravíme si tieto suroviny:
1 balíček Gnocchi (bezlepkové ak treba)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 dl mlieka (bezlaktózové ak treba)
soľ
korenie
1 ks cuketa
1 žĺtok
kúsok masla (bezlaktózové ak treba)
olej
Postup:
Najprv si nakrájajte cibuľu. Cuketu očistite a pomocou škrabky nakrájajte na široké rezance. Zvyšky cukety nakrájajte na malé kocky.
1. Na oleji opražte pokrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Pridajte na kocky pokrájanú cuketu a chvíľu poduste.
2. Pridajte asi 2 dcl mlieka a nechajte prevariť.
3. Obsah panvice rozmixujte na hladko, omáčku vráťte späť na panvicu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
4. Pridajte žĺtok na zahustenie a metličkou miešajte, kým omáčka nezhustne.
5. Na záver prihoďte plátok masla, nechajte rozpustiť a premiešajte.
6. Do hotovej omáčky vložte cuketové rezance a chvíľu s omáčkou prehrejte podľa toho, aké chrumkavé rezance chcete.
7. Servírujte s uvarenými gnocchi podľa toho, ako to máte radi. Polejte omáčkou, na vrch naservírujte cuketové rezance, alebo prehrejte uvarené gnocchi na panvici v omáčke a podávajte. Dobrú chuť!