Gnocchi s omáčkou a cuketovými rezancami

Gnocchi s omáčkou a cuketovými rezancami
SB

Rýchle letné jedlo hotové do 15 minút.

Nebaví vás stáť v tomto teple pri sporáku dlhé hodiny? Pripravte si rýchle letné jedlo, ktoré máte uvarené do 15 minút.

Pripravíme si tieto suroviny:

1 balíček Gnocchi (bezlepkové ak treba)

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

2 dl mlieka (bezlaktózové ak treba)

soľ

korenie

1 ks cuketa

1 žĺtok

kúsok masla (bezlaktózové ak treba)

olej

Postup:

Najprv si nakrájajte cibuľu. Cuketu očistite a pomocou škrabky nakrájajte na široké rezance. Zvyšky cukety nakrájajte na malé kocky.

1. Na oleji opražte pokrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Pridajte na kocky pokrájanú cuketu a chvíľu poduste.

2. Pridajte asi 2 dcl mlieka a nechajte prevariť.

3. Obsah panvice rozmixujte na hladko, omáčku vráťte späť na panvicu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

4. Pridajte žĺtok na zahustenie a metličkou miešajte, kým omáčka nezhustne.

5. Na záver prihoďte plátok masla, nechajte rozpustiť a premiešajte.

6. Do hotovej omáčky vložte cuketové rezance a chvíľu s omáčkou prehrejte podľa toho, aké chrumkavé rezance chcete.

7. Servírujte s uvarenými gnocchi podľa toho, ako to máte radi. Polejte omáčkou, na vrch naservírujte cuketové rezance, alebo prehrejte uvarené gnocchi na panvici v omáčke a podávajte. Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom