Malá delikateska na maškrtenie.
Suroviny na prípravu:
120 g mletých piškót, 250 g gaštanového pyré, 50 g rozpusteného masla, 2 PL agávového sirupu (1 PL prášk. cukru), 1 vrecko vanilkového cukru, 1 – 2 dl rumu (podľa chuti), 150 g čokolády na polievanie + 50 g masla
Príprava:
1.Všetky suroviny okrem čokolády zmiešame do kompaktnej masy. Dáme vychladiť, lepšie sa budú tvarovať pralinky.
2. Z vychladnutej masy tvarujeme guľky, ukladáme na podložku vystlanú papierom na pečenie. Guľky odložíme do mrazničky aspoň na pol hodiny.
3. Rozpustíme si čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli. Vhodný je úzky hrnček, lepšie sa v ňom budú guľky máčať.
4. Zmrazené guľky napichujeme na dlhšie špáradlo (15 cm) a máčame v čokoláde. Potom ukladáme na podložku vystlanú papierom na pečenie. Pomáhame si vidličkou.
5. Hotové pralinky necháme stuhnúť v chladničke, skladujeme v chlade.
Náš tip: Čokoláda bude na zmrznutých guľkách hneď tuhnúť. Guľky treba z mrazničky vyberať postupne po častiach, aby sa rýchlo nerozmrazili, inak by na nich zle zaschýnala poleva .