Tiež ste si zamilovali cheesecake? Tak neváhajte a pripravte si doma višňový cheesecake podľa nášho overeného receptu!
Pripravte si tieto suroviny:
Na korpus: 250 g keksy maslové alebo grahamové (Hobbits ) pomleté na prášok, 125 g masla rozpusteného
Na krém: 250 g cream cheese Philadelphia alebo nátierkového masla bez príchute, 500 g jemného krémového tvarohu, 1 kyslú smotanu 250 g, 1 kondenzované sladené mlieko (salko), cukor kryštál (len ak treba dosladiť podľa chuti, salko totiž zmes osladí), 1 kl vanilkovej esencie, 4 vajcia.
Na polevu: Višňový lekvár s kúskami ovocia
Postup:
Pomleté keksy zmiešame s rozpusteným maslom, najlepšie rukou. Hmotou vystelieme dno a asi 2 cm bokov na tortovej forme priemer cca 26 cm. Ak máte menšiu formu, treba prispôsobiť množstvo surovín.
Do veľkej misy dáme cream cheese, tvaroh, smotanu, kondenzované mlieko a ak treba aj cukor. Zmes spolu dobre vyšľaháme mixérom s metličkami. Potom počas šľahania postupne zašľahávame po jednom vajíčka.
Zmes vylejeme do pripravenej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 60 minút, ak treba aj dlhšie. Po dopečení necháme cheesecake v pootvorenej rúre asi hodinu vychladnúť.
Po vybratí z rúry necháme koláč na vzduchu úplne vychladnúť. Potrieme husto višňovým lekárom. Potom ho vložíme na 4 a viac hodín do chladničky. Čím dlhšie vydržíte, tým bude lepší. Ak nevydržíte, nevadí. Pozor, koláčik je prudko návykový! 😀
FOTOGALÉRIA: Aj takto môže vyzerať váš cheesecake!