Ako pripraviť tvarohový cheesecake - recept

Tvarohový cheesecake
coocook.me Thinkstock

Zloženie:

1 pohár cukru
5 vajec
250 g kyslej smotany
550 g tvarohu
1 pohár hladkej múky
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
1 polievková lyžica krupice
sušené čerešne – 1/2 polievkovej lyžice
50 g masla

Postup:

1. Dve vajcia vyšľahajte s polovičným množstvom cukru.
2. Pridajte kyslú smotanu, sódu, múku, roztopené maslo a dobre premiešajte. Získate redšie cesto ( ak je veľmi husté, pridajte ešte smotanu).
3. Plnku si pripravíte tak, že dôkladne zmiešate tvaroh, krupicu, 3 vajcia a 0,5 šálky cukru.
4. Cesto vložte do vymastenej formy. Do stredu nalejte tvarohovú plnku.

Anna Chlumsky a Holly Hunter na SAG Awards 2014
Anna Chlumsky a Holly Hunter na SAG Awards 2014 SITA/AP

5. Na vrch plnky dajte čerešne ( môžu byť aj čerstvé alebo kandizované) a koláč vložte do studenej rúry. Potom nastavte teplotu na 180 °C a pečte 35-40 minút.

Nech sa podarí. Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil, ďakujeme, že sa oň podelíte.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom