Nasledujúci recept na jahodovú bublaninu určite vyskúšajte. Koláčik z neho je lahodný a nadýchaný. A nedá sa pokaziť.
Budeme potrebovať
4 vajcia, 400 g práškového cukru, 200 ml oleja, 300 ml vlažného mlieka, 500 g polohrubej múky, 1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 kypriaci prášok, umyté jahody
Postup:
Vajcia šľaháme do peny s cukrom, postupne pridávame olej a potom mlieko. V múke rozmiešame kypriaci prášok a sódu a primiešame k vaječnej zmesi. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Poukladáme nahusto očistené jahody a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180°C asi 20-25 minút. Na záver môžeme posypať práškovým cukrom.
Ak sa vám recept páčil, nezabudnite ho zdieľať. Ďakujeme.