Vynikajúca tortička, ktorú treba len upiecť a vyskúšať.
Na Falošnú gaštanovú tortu budeme potrebovať:
Suroviny:
4 vajcia, 4 lyžice hladkej múky, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice vlažnej vody, 1 lyžičku prášku do pečiva
Krém:
600 g uvarených zemiakov, 6 lyžičiek umu alebo rumovej príchute, 200 g masla, 2 lyžice kakaa, 400 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, džem.
Postup:
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme vodu a múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Vychladnuté ho prekrojíme a jednu časť natrieme džemom.
Krém pripravíme z prelisovaných zemiakov, masla a ostatných prísad. Vymiešame ho dohladka a časť rozotrieme na džem. Prikryjeme druhou polovicou korpusu a celú tortu rovnomerne natrieme zostávajúcim krémom. Môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou alebo orechmi.