Cmar pre krásu aj dokonalá zbraň proti nadbytočným kilám!

Cmar

Má menej kalórií ako mlieko, obsahuje len jedno percento tuku, zato ale veľa bielkovín.

Ide o vedľajší produkt, ktorý vzniká pri výrobe mlieka. Kvôli tomu by sa ale biela tekutina nemala podceňovať, pretože je to priamo zázračný nápoj! Tuk sa nazhromaždí v masle a v cmare ho zostane menej ako jedno percento.

Spolu s cennými proteínmi a zdravými živinami zaručí osviežujúci nápoj ľahkú cestu k štíhlemu pásu. V kombinácii s ovocím bohatým na vitamíny sa dá tento zoštíhľujúci efekt dokonca ešte posilniť. Obsiahnuté baktérie kyseliny mliečnej zaručujú, že cmar je veľmi dobre stráviteľný, a navyše podporuje trávenie.

To však platí len za predpokladu, že sa jedná o čistý cmar, ktorý neobsahuje pridané látky, ako je potrebný cukor.

Ako ľahko sa chudne s bielym zázrakom

S osviežujúcim štartom do nového dňa sa budú nadbytočné kilá hneď rozpúšťať omnoho lepšie. Nahraďte preto obvyklé raňajky drinkom z cmaru. Aby sa využili všetky účinné faktory, obmieňajte častejšie prísady. Veľmi praktické je tiež to, že sa kombinácie dajú veľmi dobre pripraviť predchádzajúci večer, takže ráno si potom môžete lahodný mix vychutnať úplne v pokoji a pohode.

7 geniálnych vlastností cmaru

1. Čistý, neochutený cmar má veľmi málo tuku , preto má tiež málo kalórií. V porovnaní s plnotučným mliekom je to len asi polovica kalórií, teda asi 35 kcal v 100 ml.

2. Obrovským plusom je veľká porcia bielkovín , ktorá sa skrýva v neochutenom cmare. Práve bielkoviny môžu za to, že sa dlho cítite nasýtení.

3. Mliečne výrobky bodujú svojím obsahom minerálnych látok , ako je draslík, vápnik, horčík a železo.

4. Už len polliter cmaru pokryje zo 75% odporúčanú dennú spotrebu vápnika . Je to veľké plus, ak chcete chudnúť, pretože vápnik aktivuje určité enzýmy a hormóny v našom tele, ktoré sú zodpovedné za reguláciu váhy.

5.  Vysoký obsah zinku znižuje hladinu inzulínu, a to má hneď dvojnásobný prínos: čím nižšia je totiž hladina inzulínu v krvi, tým vyššie je spaľovanie tukov, takže dochádza oveľa menej k návalom nezvládnuteľného hladu a chutí.

6. Obsiahnuté baktérie kyseliny mliečnej majú takzvaný probiotický efekt . V črevách vytvárajú ľahko kyslé prostredie, ktoré nie je priaznivé pre zdravie škodlivé baktérie, ktoré by sa tam mohli na sliznici usídliť. Dôsledkom je absolútne zdravá črevná mikroflóra, vďaka ktorej sa budete cítiť veľmi dobre.

7. Nielenže neochutený cmar zoštíhľuje, ale tiež skrášľuje . Môžu za to vitamíny skupiny B, ktoré podporujú rast buniek, takže pleť je krásne hladká, vlasy lesklé a nechty zdravé a pevné.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom