Pripravte si chutný chlieb naan z pizzového cesta, ktorá sa hodí k fondue, zeleninovým omáčkam, či k indickým jedlám.
Na chlieb naan budeme potrebovať
2 x 400 g balenie pizzového cesta (malo by byť čerstvé a na papieri na pečenie), 30 g kešu jadier, 150 ml oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 kúsok zázvoru o veľkosti vlašského orecha, 2 zväzky koriandru, múka
Postup:
Kešu orechy nasekajte nahrubo a krátko orestujte na panvici s ochrannou vrstvou. Zázvor a cesnak očistite a nasekajte najemno. Koriander nakrájajte nadrobno, potom ho spoločne s kešu orechami, cesnakom a zázvorom dajte do nádoby a rozmixujte ponorným mixérom, pritom pridajte olej. Zmes dochuťte soľou a korením.
Cesto na pizzu rozložte na pracovnú dosku posypanú múkou tak, aby papier na pečenie bol navrchu. Papier odstráňte, potom 3/4 cesta potrite pripravenou zmesou. Druhé cesto na pizzu položte navrch. Potom naplnené cesto nakrájajte na 16 až 20 kúskov. V panvici bez tuku pečte pri strednej teplote zhruba 3 minúty.