Vylepšite dnešný sviatočný stôl vynikajúcou polievkou.
Na Chutnú veľkonočnú polievku budete potrebovať:
Suroviny
500 g údeného mäsa, 100 g strúhaného chrenu, 150 ml mlieka, 150 ml šťavy z kyslej kapusty, 3 vajcia natvrdo, 2 polievkové lyžice oleja, 2 polievkové hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ
Postup
Mäso umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme dostatočným množstvom vody a uvaríme. Po vychladnutí mäso nakrájame na kocky. Do mäsového vývaru pridáme chren a šťavu z kyslej kapusty. V menšom hrnci na oleji opečieme múku a zalejeme mliekom. Dôkladne rozmiešame a vlejeme do mäsovo-kapustového vývaru.
Povaríme aspoň 10 minút. Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame a spolu s mäsom vložíme do polievky.
Podávame s chlebom.