Lahodná a neodolateľná. Mnohí z nás podľahli jej lákaniu. Ako to však dopadne, keď vášeň k čokoláde posuniete ešte ďalej? Prezradila nám zakladateľka značky CHOCOMAZE Katalin Papp Vargha.
Čokoláda si podmanila takmer celý svet a stala sa obľúbenou pochúťkou mnohých z nás. Jej čaru neodolala ani zakladateľka značky CHOCOMAZE Katalin Papp Vargha, ktorá sa venuje výrobe čokolád výnimočnej chuti. Jej cieľom je ukázať ľuďom vždy niečo nové, aby značka reprezentovala kvalitu a kreativitu.
1.Prečo ste svoj život zasvätili sladkému svetu čokolád? Ak by ste mali možnosť vrátiť sa do minulosti, rozhodli by ste sa znovu rovnako?
Myšlienka prišla dosť rýchlo, napriek tomu to bolo jedno z mojich najlepších rozhodnutí. Čokoládu som mala vždy rada, no keby som sa nedostala ešte počas univerzity do Bruselu, možnože sa k podnikaniu s čokoládou nikdy nedostanem. Počas môjho štúdia som si najskôr plánovala prácu v nejakom EU inštitúte, no čoskoro som prišla nato, že kreatívna práca by ma oveľa viac bavila. Vždy som rada varila a piekla. Navyše som v Bruseli mala možnosť pozrieť sa do zákulisia jednej malej čokoládovej manufaktúry, a tak sa to všetko začalo. Určite by som si zvolila túto istú cestu.
2.V čom je vaša značka čokolád výnimočná?
Našim cieľom je, aby sme vzbudili v ľuďoch kreativitu. Aby si každý mohol vymyslieť novú kombináciu čokolád, a hlavne, aby ľudia jedli kvalitné potraviny. Vždy sme kládli veľký dôraz na prípravu čokolád. Používame len tie najlepšie ingrediencie a snažíme sa nájsť nezvyčajné riešenia prípravy produktov. Také, aké na Slovensku zatiaľ neexistujú. Tak vznikla naša potlačená čokoláda, alebo horúca čokoláda na lyžičke.
3.Aký váš produkt by mal podľa vás ochutnať každý milovník čokolády?
Určite naše dve ocenené čokolády Pinot noir (great taste award) a Saltyn sweet (international chocolate award). Pinot noir je horká čokoláda vyvinutá k červenému vínu. Má jemnú krémovú chuť s kyslou lyofilizovanou višňou, drvenými kakaovými bôbmi a ružovým korením. A Saltyn sweet je mliečna čokoláda s morskou soľou, drvenými kakaovými bôbmi a medovými arašidmi.
…a ktorá kombinácia chutí je najoriginálnejšia?
Každá kombinácia je u nás originálna. Každá čokoláda má svoj príbeh. A kvôli tým príbehom, ktoré stvoríme buď my, alebo naši zákazníci, budú naše čokolády originálne.
- Aká čokoláda je vašou srdcovou záležitosťou?
Mojou najobľúbenejšou je Saltyn sweet, a preto som veľmi hrdá na to, že tento rok získala bronzovú medailu v súťaži International chocolate awards.
- V čom vidíte rozdiel medzi belgickou a tou našou čokoládou?
Je to hlavne otázka kvalitnej čokolády. Kvalitná čokoláda nemusí byť belgická, možno niekomu chutí švajčiarska. Hlavné je, aby obsahovala len kakaové maslo a žiadne iné tuky.
Viac na www.chocomaze.sk.